maanantai 14. lokakuuta 2024

Syysasu nahkahameella

 Postaus sisältää mainoslinkin*






takki - &Other Stories (2024) 
nahkahame - Minus (2023) 
villapoolo - Massimo Dutti (2022) 
laukku - Fendi (2020) 
nilkkurit - Pavement (2022) 

Lauantaina kävimme miehen kanssa perinteisillä Stadin Silakkamarkkinoilla. Tämä on ollut oma perinteeni jo vuosikausia ja käyn markkinoilla vuosittain joko yksin tai seurassa. Markkinoilla on ihana tunnelma ja kaiken lisäksi erilaiset kalaruoat ovat lempiruokiani, joten kuuma kalakeitto veneen kannelta nautittuna vain kuuluu lokakuuhun! Syksyiseen tyyliin markkinoilla sateli vähän vettä, onneksi kovimmat sadekuurot onnistuimme pysymään suojassa sisätiloissa ja myöhemmin päivästä sää kirkastui. Muuten kävelimme kaupungilla ja lähinnä fiilistelimme mitä kauneinta ruska-aikaa. Olimme Helsingissä iltaan asti ja vielä tarkeni nautiskella kuumaa kaakaotakin terassilla lämpölamppujen alla. 

Tässä vähän sateisemman syyssään asukuvat kaupungilta, laukussa oli mukana tietysti kompakti sateenvarjo. Musta aitonahkainen hame on syys- ja talvipukeutumiseni kulmakivi, taisin kulkea koko viime talven samassa hameessa ja niin luultavasti teen tänäkin vuonna. Nahkahameen tulee ehdottomasti olla aitoa nahkaa, sillä mielestäni tekonahka ei ole mistään kotoisin, hiostaa eikä kestä kovia pakkasia. Olen harmikseni joutunut muutaman kerran uusimaan hameen edellisten jäätyä pieneksi, mutta onneksi nahkahameista on ollut iloa myös seuraaville käyttäjille. Nahkahameen kaveriksi paritin mustan villaisen poolon sekä kesällä ostamani takin, joka oli rakkautta ensisilmäyksellä! Takki löytyy muuten edelleen myynnistä ainakin verkkokaupan puolelta *täältä

tiistai 8. lokakuuta 2024

Neuloin kokonaisen asun

Heinäkuun puolenvälin tietämillä, mökillä ollessa, aloitin kunnianhimoisen neuleprojektin, ribatun hameen pienillä puikoilla. Haaveeni oli neuloa syksyksi setti, jossa olisi hame, paita sekä mahdollisesti vielä pipo ja kaulaliina samaa sarjaa. Halusin neuleisiin erilaisia pintoja, jotka tekevät vähän tylsään harmaaseen väriin mielenkiintoa. Halusin neuloa sellaisia kappaleita, jotka toimisivat hyvin yhdessä, mutta myös erikseen garderobista löytyviin vaatteisiin yhdisteltynä. Tavoitteeni oli saada neuleet syksyllä käyttöön ja tässä onnistuin! 


Kaikki lähti liikkeelle alkukesästä alennuksesta löytämistäni Novitan Wondel wool langoista, joita myöhemmin kävin hamstraamassa monet kerrat lisää. Kuumimmilla helteillä neuloin villavaatteita, mutta tiesin projektin vievän pitkään, vaikka neuloin lähes päivittäin ja usein tunteja kerrallaan. Lokakuun ensimmäisinä päivinä setti oli valmis, myös kaulaliinaa ja sitä pipoa myöten! Minulla on itse asiassa vielä tekeillä samoista langoista lyhyempi a-linjainen hame, mutta sen teon suhteen en ota paineita. 

Täytyy todeta, ettei neulominen mennyt todellakaan kuin Strömsössä ei hameen eikä paidan osalta. Hameen aloitin alkuun pariinkin kertaan ilman ohjetta, mutta tuli aivan liian pieni. Lopulta ostin Milena Pauliinan ohjeen, joka on ihan täydellinen simppelin hameen ohje, jolla neulon varmasti joskus toisenkin kappaleen. Arvostan todellakin neulesuunnittelijoiden työtä ja lopulta se muutama euro, mitä ohjeet maksavat, on ihan naurettava summa, sillä tiedän mitä ohjeen pelkkä puhtaaksi kirjoittaminen vaatii. 



Ainut dilemma hameen kanssa oli, että koon arviointi oli omassa tapauksessani vähän vaikeaa, sillä neuloin ohjeesta poiketen eri paksuisella langalla. Aloitin hameen ja purin useamman kerran, neuloin resorin kiertoon, puikot (joita oli alunperinkin hankala löytää) katkesivat ja oli monenlaista hermojen kiristelyä alkuun. Lopulta sain hameen alkuun ja loppu olikin helppoa, tosin aikaa vievää hommaa. Päättelinkin hameen jo kerran, mutta se oli minusta liian lyhyt. Purin ja neuloin kymmenisen senttiä lisää. Hameeseen meni muuten lankaa 6 kerää, eli 1350m.



Palmikkopaidan tein omasta päästä, halusin käyttää omia aivojani ja pohtia neulomisratkaisuja matkan varrella. Tämänkin kanssa tuli tosin ongelmia, kun neuloin paidan alhaalta ylös ja siitä tuli ihan liian lyhyt. Onneksi neuleen voi purkaa myös aloitusreunasta, joka tosin ei ole ihan niin simppeli homma. Kieltämättä helman saksilla auki leikkaaminen oli melko kuumottavaa. Onneksi palmikon onnistui neuloa myös toiseen suuntaan, eikä paidasta huomaa ollenkaan, että se on tekovaiheessa leikattu auki helmasta. Paitaan lankaa meni laskujeni mukaan vähän vajaa 7 kerää. Paidan pesin ennen käyttöä, ja se laajeni melkoisesti, kun palmikon ns. aukeavat. Tämä oli minulle uutta, sillä olen aiemmin tehnyt vain muutaman palmikko pipon. Varsinkin hihat saivat pesun myötä melkoisesti pituutta lisää, ja paidasta tuli muutenkin melko oversize, tosin sellaisen siitä olin suunnitellutkin. 


Settiin sopivan kaulaliina tein Novitan ohjeella, mutta omastani halusin hitusen kapeamman, joten poistin yhden palmikon, neuloin pienemmillä puikoilla ja päihin tein resorit. Kaulaliinan lankaa kului 4 kerää. Täytyy sanoa, että palmikkoja ei tee tämän jälkeen hetkeen mieli neuloa. Kaulaliina on äärimmäisen helppo tehdä, mutta vähän tylsä neulottava.

sunnuntai 6. lokakuuta 2024

Asu leopardihameella 3/3









villatakki - neulottu (2024) 
hame - H&M (2024) 
laukku - Chloé (2016) 
nilkkurit - &Other Stories (2019)

Tässä tulisi tältä erää viimeinen asu leopardihameella, mutta minulla on jo mielessä monta muutakin yhdistelmää kyseisen kanssa, se on ollut äärettömän hyvä ostos! Hame kun on siisti, mutta miellyttävä päällä ja mielestäni ihan täydellinen kaikin puolin. Tällä kertaa näette hameen nilkkureiden ja neuletakin kanssa.

Neuletakin tarina on sellainen, että neuloin ensin vuosi sitten syksyksi harmaan version. Ostin kuitenkin kahdet napit, sillä pitkän harkinnan jälkeen en osannut millään kaupassa päättää kahtien nappien välillä, joten hankin kullan väriset pääkallot sekä vaaleat hennon leopardikuosiset napit. Harmaaseen neuletakkiin päätyivät pääkallot, joten päätin neuloa toisen villatakin niihin vaaleisiin nappeihin. Vaalea neuletakki olikin hihoja vaille valmis, toinen hiha oli jopa puoliksi tehty, kunnes inspiraatio lopahti ja työ jäi odottelemaan moneksi kuukaudeksi. Alkukesästä kaivoin keskeneräisen työn esiin ja neuloin sen mökkeilyn lomassa hetkessä valmiiksi. Nyt onkin ollut ihana, kun on syksyksi uusi neule käytössä. 

keskiviikko 2. lokakuuta 2024

Asu leopardihameella 2/3






college - Nanso (2023) 
hame - H&M (2024) 
laukku - Massimo Dutti (2024) 
tennarit - Adidas (2024) 
aurinkolasit - Ray-Ban (2018) 

Moikka ja mukavaa alkanutta lokakuuta! Syyskuu meni lopulta ihan lennossa ohi, jonka myötä alkoivat vihdoin myös syksyisemmät säät. Täytyy todeta, että mennyt syyskuu oli edelleen kesää kelien puolesta, alkukuusta vielä hikoiltiin helteissä ja syötiin ulkona jäätelöä. Viime viikolla vielä kuljin kuvissa näkyvässä asussa sellaisenaan, se oli helppo arkiasu niin kahville, kauppaan kuin ompelutunneillekin. Nyt tähänkin asuun saa nyt lisätä takkia päälle.

Kuten tiedätte, oma pukeutumistyylini on hyvinkin rento ja käytännöllinen. Tykkään yhdistellä siistimpiä kappaleita rennonpiin tai rouheampiin, ja tämä asu on hyvä esimerkki. Satiinihame rennosti harmaan collegepaidan kaverina, jalkaan vielä tennarit ja kainaloon mokkanahkainen laukku. Ennen olin muuten paljon tarkempi, että laukku ja kengät ovat tasan samaa sävyä, nykyään yhdistelen tarkoituksella ei niin täydellisesti sopivia juttuja keskenään, jotenkin asut saavat näin mielenkiintoa, eivätkä näytä niin tarkkaan harkituilta.