maanantai 10. huhtikuuta 2023

Pääsiäisperinteitä







trenssi - H&M 
laukku - Balenciaga 
housut - Gina Tricot 
neule - Postyr 
tennarit - Converse 
korut - by Anne Jennika

Aurinkoista pääsiäismaanantaita! Kuten sanottu, pääsiäinen on yksi lempipyhistäni, se on aina sellainen kunnon kevään aloitus. Kerroinkin aiemmassa postauksessa, etten koko pääsiäistä ole vapailla, sillä alaani kuuluu välillä työpäivät silloin kun muut lomailevat. Launtain työpäivä tässä välissä meni kuitenkin oikein mukavasti ja muut päivät olemme viettäneet Helsingissä. Tänään taas olisi kiva suunnata ulos kahville, sillä sää on taas aivan mahtava, kuten koko viikonlopun on ollut.  

Muutamia omia pääsiäisperinteitä onkin muodostunut vuosien aikana. Pääsiäiseen kuuluu tottakai American Car Show, jossa olikin oikeasti kiva käydä muutaman vuoden tauon jälkeen. Ensin kyseinen oli tauolla pandemian takia ja viime vuonna emme päässeet paikalle. Täytyi siis ottaa menetetyt vuodet takaisin, joten vietimme siellä aikaa niin perjantaina kuin sunnuntainakin. Messupäivät ovat antoisia, mutta myös melko rankkoja, joten mitään laiskottelua eivät ole nämä pyhät todellakaan olleet. 

Sunnuntaina ehdimme myös nauttia toisesta pääsiäisperinteestä, nimittäin Helsingissä Merisatamanrannassa käynnistä. On enemmän sääntö kuin poikkeus, että tällöin siellä aukeaa Helsingin Jäätelötehtaan kioski, joten siellähän minä jonotin tälläkin kertaa. Ihmisiä oli aurinkoisena päivänä paljon liikkeellä ja jäätelö näytti tekevän kauppansa. Merisatamanrannan ja Eiran alue on vallan ihastuttavaa ja voisin viettää siellä tunteja vain kävellen, tällä kertaa oli suunnattava sieltä messuille, mutta täytyy tehdä uusi reissu alueelle pian. 

Pukeutumisen puolella oma perinteeni on ottaa trenssi käyttöön pääsiäisenä, joten hain kyseisen varaston puolelta tänäkin vuonna. Kyseinen takki on ollut käytössä jo 4-5 vuotta, joten siihen nähden vielä ihmeenkin hyväkuntoinen. Muistan takin aikoinaan maksaneen ehkä 30 euroa, eli ollut todellinen löytö. Samalla varastosta mukaan lähti kahdeksan vuotta vanhat beiget Converset, jotka ovat majailleet siellä vuosia. Tennarit eivät yleisesti kestä käytössäni kuin kauden-pari, mutta beigeä paria käytin ostovuotena säästellen, kunnes kyllästyin. Nyt kahdeksan vuoden jälkeen kaivoin ne innoissani käyttöön. Myös Balenciagan laukku on samalta vuodelta kuin tennarit, se on mielestäni kestänyt hyvin aikaa. Nauratti miten koko päälläni näkyvä asu alkaa olla melkein vintagea oma tekemiä koruja lukuun ottamatta. Takin alta pilkahtava vaaleanlila neulekin on ollut kaapissani useita vuosia. Oma teemani nykyään onkin, etten mene vaatekauppaan ostamaan uutta, vaan omaan varastoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti