torstai 18. elokuuta 2016

Alkusyksyn ostoslista

Nyt kun mennään pitkälti elokuussa ja syyskuu on ihan nurkan takana, ajattelin koota pienen ostoslistan mitä seuraavaan kauteen "tarvitsen". Vaikka kesä on ehdottomasti suosikkini pukeutumisen saralla niin syksy on seuraava. Aiemmin koin syyspukeutumisen tylsäksi, mutta nykyisin olen täysin eri mieltä. Muutama ehtikin jo postausta syyshankinnoista toivoa, joten tässä tämä nyt tulisi.

Olen oikeastaan tehnyt jo melkoisesti hankintoja seuraavaan kauteen, joten monta kollaasissa näkyvää juttua jo kaapissa valmiina odottelee. En edes yritä selitellä täällä, että ihan oikeasti tarvitsen jotain, mutta kaipaan vaihtelua. Kuten monesti sanottu, vaatteet ovat harrastukseni, päivitän vaatekaappeja mielläni usein ja kiikutan tavaroita reippaasti kirpparille, oli järkevää tai ei. Usein saa lukea muilta bloggaajilta, kuinka he ostavat harkiten ja vähän, no minä en kyllä taida kuulua tähän porukkaan, vaikka joku tolkku minullakin on. Mutta ilman minunlaisiani talous ei pyörisi ;)

farkut - takki Zara - laukku Saint Laurent - neuletakki - neulemekko - mustat housut 
 villahuivi - nahkahame - neule - mustat mokkanilkkurit - beiget mokkanilkkurit Zara

Pitkä villakangastakki. Metsästin koko viime syksyn  ja talven ajan kuumeisesti täydellistä beigeä villakangastakkia tuloksetta. Tänä syksynä sen sijaan haluan ehdottomasti kääriytyä pitkään villakangastakkiin. Kuin tilauksesta Zaraan tuli takki, joka täytti kaikki kriteerini, sillä siinä yhdistyivät niin täydellinen väri kuin mallikin. Ostin takin siis pahimmilla helteillä etten varmasti jää ilman! Lisäksi sadetakki, joka kollaasista jäi, olisi aivan ehdon syksyn varalle, sillä sadepäiviä varmasti saadaan.

Laadukkaita neuleita. Mekko, neuletakki ja neule, kaikki vaatekaapissa jo valmiina. Varsinkin harmaat neuleet miellyttävät tällä hetkellä. Kollaasin Filippa K:n mustan neuleen löysin alesta täältä asuinkaupungista, siinä oli melko tiukka leikkaus, joten otin pari kokoa suurempana, muttei se mikään kovin löysä ole siltikään. Samsøe & Samsøe:n villamekon sekä neuletakin tilasin Booztilta joku aika sitten, molemmat ovat niin täydellisiä, että siinä jo syytä odottaa kylmempiä kelejä.

Beiget mokkanilkkurit. Olivat listani kärkipäässä, sillä omistan useamman beigen laukun, joten tottakai niihin sopivat kengät tarvitaan. Halusin arkeen soveltuvat nilkkurit pienellä korolla ja matalalla varrella. Zara ei pettänyt tässäkään asiassa ja täydellinen pari aitomokkaisia nilkkureita löytyi heiltä. Mokka materiaalina kengissä miellyttää eniten tällä hetkellä, ja pohdin myös mustien mokkabootsien hankintaa. Kollaasissa näkyvät Biancon bootsit olisivat täydelliset, ja alessa vielä hyvän hintaiset.

Mammafarkut. Tämän syksyn farkkumalli on ehdottomasti mom jeans. Itse hankin omat mammapöksyni jo kesäkuun puolella, mutten ole käyttänyt vielä laisinkaan. Kivaa vaihtelua perus pillifarkuille ja paljon mukavammat päällä.

Mustat housut. Tuntuu, että housut ovat vaatekaappini musta lammas. Inhoan ostaa niitä, enkä hirveästi viihdy ne päälläkään. Uudet perus mustat mukavat housut kuitenkin tarvitsen, niissä kun ei väri hirveän hyvin pysy..

Aitonahkainen hame. Olen pitkään etsinyt hametta hyvässä mallissa aitonahkaisena. Yksi tekonahkainen löytyy kaapista, jonka malli on täydellinen, mutta tekonahka materiaalina ei. Joten heti kun se täydellinen hame tulee vastaan, lähtee samantien empimättä mukaan. Myös aitonahkaisten housujen löytäminen on ikuisuusprojekti.

Muhkea huivi. Jotenkin uusi huivi kuuluu syksyyn ja villahuiveja alkaakin roikkua eteisessä jo useammassa värissä. Jo keskikesällä hankin huivin syksyä varten alesta, mutta mikäli en olisi niin tehnyt, olisi valintani nyt Samsøe & Samsøe:n versio, jossa on kohtuullinen hinta ja hyviä värivaihtoehtoja. 

Shopper-laukku. Musta shopper -mallinen veska on keikkunut haaveissani ikuisuuden. Oikeastaan en ole osannut tehdä sen suhteen päätöstä muutaman mallin välillä, lisäksi muut hankinnat ovat kiilanneet ohi. Laukku saa siis pysyä edelleen haaveena ainakin veronpalautuksiin asti..

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

8 kommenttia:

  1. Multa löytyy Samsoen neule harmaana viime vuodelta! Se on aivan ihana. Neulemekkona Malene Birkerin harmaa neulepaita. Ihana sekin!

    Vielä tekisi mieli mustat timberlandit ruskeiden kaveriksi sekä uusi villakangastakki. Ostin pari vuotta sitten benettonin duffelin, mutta oon jotenkin totaalisen kyllästynyt siihen.

    Aurinkoista viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! :) Neuleisiin kannattaakin panostaa! Malenella on tosi kivoja juttuja myöskin.

      Mä vasta tänä kesänä tutustuin Samsøe & Samsøe:en, mutta t-paidoissa oli niin hyvä malli ja laatu, että vakuutuin koko merkistä! Ja hinnatkaan eivät heillä ole tähtitieteellisiä :)

      Mulla oli kanssa Benettonin duffeli muutama vuosi sitten, mutta mun ystävä tarvi sitä minua enemmän ;) Vaikka se oli laadultaan tosi hyvä ja olisi mennyt mulla vielä vuosikaudet. En koskaan kiinny vaatteisiin vaan kierrätän niitä reippaasti. Italiasta keväällä ostettu pieni sininen mokkalaukkukin meni kaverille, kun hän tarvi sitä minua enemmän :D Mä kyllästyn todella nopeasti (vaikka kaapista löytyy 4-5 vuotta vanhoja vaatteitakin kyllä edelleen) varsinkin talvitakkeihin. Tuo Zaran versio ei ole paksu, mutta onneksi untuvatakki löytyy kunnon pakkasille :) Tuon tieltä kyllä myyntiin menee Mangon kamelinruskea takki, eli jos jotain tulee, jotain lähtee.

      Timberlandit on minustakin tosi kivat, mutta ostin ruskeat avomiehelle joululahjaksi, joten en halua samoissa kengissä kulkea kuin hän :D

      Kiva kun kommentoit ja mukavaa viikonloppua sinne myös! <3

      Poista
    2. Mä löysin Samsoen jo ennen kuin se löysi tiensä suomeen. Köpiksessä oon käynyt muutaman kerran ja sieltä sen bongasin. Moss Copenhagen myös aivan ihana. Zalando myy sitä nykyään pienissä erissä, mutta niiden oma liike köpiksessä on täydellinen! Harmaa-musta-valkoista.

      Olen yrittänyt saada miestäni lämpenemään Timberlandeille, mutta ei! Ei suostu vaikka ostaisin hänelle. Kuulemma ihan hirveät. :D Vaikka muuten meneekin maku yksiin miehen kanssa niin niistä hän ei välitä.

      Olen pitkään lukenut blogiasi ja nyt kommentoinut muutaman kerran! Aikaisemmin en ole kommentoinut mihinkään vaikka olenkin blogeja pitkään lukenut. Piristää kommentoida ja jakaa ajatuksia!

      Ihanaa viikonloppua myös sinne. <3 t. Sama anonyymi/Karoliina

      Poista
    3. Apua, voitko kuvitella etten ole koskaan käynyt Köpiksessä?! Täytyy tustua tuohon toiseenkin merkkiin :)

      Hahah, no meillä ei kyllä muuten mene maut juuri yhteen, tai sanotaanko niin ettei miehet yleensäkään välitä niin vaatteista kuin naiset, että ihmettelin itsekin niitä kenkiä :D

      Ja hei, tosi kiva kun kommentoit <3 Tämä bloggaaminen kun on tosi yksinäistä puuhaa, varsinkin kun en käy missään blogitapahtumissakaan missä tapaisi muita bloggaajia. Niin arvostan todella jos joku käyttää aikaansa ja kommentoi, tulen siitä tosi iloiseksi :)

      Poista
  2. Sulla on ihana tyyli! Tästäkin kollaasista voisi poimia pari juttua omaan pakko saada -listaan ja aiempi hamepostaus herätti kyllä heti innon hameiden käyttöön! :-) Aiemmin käytin aina hametta, mutta nyt farkut ovat vieneet jostain syystä voiton enkä omista enää ainuttakaan hametta! Tämä virhe pitää korjata, ja pian! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella paljon, ihana kun kommentoit! 😊 ja mahtavaa jos sait kollaasista ideoita. Mä en edes muista milloin farkut oli viimeksi jalassa? Mutta kylmillä keleillä niitä taas käytän...
      Ei yhtään hametta?! En voi uskoa 😉

      Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  3. Syksyllä on kaikista kivointa shoppilla, eikö vaan? Silloin tulee niiiiiin paljon kaikkea uutta kivaa kauppoihin <3

    http://lauraheinikki.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo ehkä niinkin, mutta kevät on mun lemppari kun kesävaatteet tulee :)

      Poista