perjantai 9. heinäkuuta 2021

5 x Suosikki (kesä)kaupunki

Suomen kesä antaa tällä hetkellä todellakin parastaan ja kyllä käy kateeksi niitä, jotka saavat nauttia lomastaan nyt. Kuten olen monesti sanonut, en ole oikein koskaan ymmärtänyt miksi matkustaa ulkomaille kesällä, kun Suomessa on niin kaunista. En itse ainakaan haluaisi hukata päivääkään lyhyestä kesästä. Ihan läheltäkin löytyy tosi kivoja reissukohteita vaikka päiväksi. Myös asuinkaupunkini Kotka on kaunis kesäaikaan merimaisemineen ja vihreine puistoineen, mutta itselleni paras on sijainti, sillä pääsen täältä kätevästi ja nopeasti kaikkiin lempikaupunkeihini. Päätinkin listata tähän postaukseen viisi suosikki kesäkohdettani, jotka löytyvät kohtalaisen läheltä, korkeintaan puolentoista tunnin ajomatkan matkan päästä täältä. Näissä kaupungeissa tulee käytyä joka kesä yleensä useammankin kerran. Olisi mahtavaa myös toteuttaa kesän aikana reissu jonnekin pidemmälle, esimerkiksi Turkuun, jos vain aikataulu ja muut menot sen sallisivat. 


Loviisa. Eniten tässä sympaattisessa pikkukaupugissa ihastuttaa vanhat puutalot, upea arkkitehtuuri torin ympäristössä, Tuhannen tuskan kahvila, joka sijaitsee mitä ihanimmassa miljöössä vanhassakaupungissa vähän jemmassa sisäpihalla, laivasillan alue ja läheltä löytyvä Strömforsin ruukki. Loviisa on vähän kuin Porvoon pikkusisko. Postauksen kuvat on muuten Loviisassa otettu.


Porvoo. Tuskin sen enempää esittelyjä kaipaa, kaikki tietävät ihan varmasti vanhankaupungin. Porvoossa parasta on Gabriel 1763 -ravintola ja varsinkin heidän alkupalaleipänsä sekä erikoiset pizzat, Vanhan Porvoon jäätelö ja kahvila Helmi. Parasta täällä päivää viettäessä on kävellä pitkin vanhankaupungin muhkurakivikatuja tai joen varrella, piipahtaa pikkuputiikeissa ja ihan vain ihailla rakennuksia.


Helsinki. Pääkaupunki on minusta loistava kohde vaikka parin yön hotellivisiitille, se on sopivan lähellä, mutta kuitenkin sen verran kaukana, että saa jo fiiliksen kuin olisi pidemmälläkin lomalla. Parasta on taas kerran kävellä pitkin katuja, varsinkin Punavuoren, Eiran ja Töölön alueet ovat minusta hurjan kivoja. Helsingistä löytyy tietysti kaikki lempiliikkeet jos kaipaan ostoksille. Erilaisen päivän saa vaikka lähtemällä Korkeasaareen. Merisatamanrannan Helsingin Jäätelätehtaan kioskilla käynti on myös pakollinen joka kesä.


Hamina. Luonnehtisin tätä naapurikaupukia vähän piilotetuksi helmeksi, sillä tämä pikkukaupunki ei ole se suosituin reissukohde. Hamina on kuitenkin aivan ihastuttava paikka linnoituksineen ja puukortteleineen. Kahville suuntaan Huovilan kahvilaan, joka sijaitsee mitä ihastuttavimmassa miljöössä. Haminan keskusta on kaavoitettu ympyräkaavan muotoon, joka on harvinainen maailmalla, eikä samanlaista löydy muualta Suomesta.


Lappeenranta. Vietin kaupungissa nuoruudessani paljon aikaa, joten se on aina lähellä sydäntä, jo murre on niin ihanan kotoinen. Pakollisia nähtävyyksiä kesällä ovat ainakin Hiekkalinna, satamaa alue ja linnoitus. Lappeenranta on kuuluisa vedyistä ja atomeista. Kahville suuntaisin linnoitukseen Majurskaan tai Lehmus Roasteryyn.


4 kommenttia:

 1. Kiitos tästä listauksesta! Loviisaan ja Haminaan on päästävä kyllä käymään ensimmäistä kertaa. Kiva, kun listasit kahviloitakin niin tietää mihin suunnata sumpille. Porvoossa tykkään myös kahvila Helmestä, erittäin viehättävä paikka. Niin ja ihana mekko sulla kuvissa ja koko kokonaisuus. Aurinkoista kesää sinne Kotkaan, toivottavasti upeat ilmat jatkuvat pitkään.
  Eeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva jos oli hyötyä 😊 Ehdottomasti kannattaa suunnata noihin pikkukaupunkeihin, mä oon itse asiassa huomenna menossa Haminaan ☀️ kiitos paljon ja aurinkoista kesänjatkoa!

   Poista
 2. Aika paljon kirjoitusvirheitä ja vähän tyhmästi kaikki kuvat samasta kohtaa (Loviisasta).

  VastaaPoista