tiistai 29. marraskuuta 2016

Uutta lukulistalla

Olen todella pitkään etsinyt uusia blogeja lukulistalleni. Vaikka blogeja on tuhansia ja uusia nousee jatkuvasti, on silti vähän hankalaa löytää juuri ne itseään kiinnostavat, ehkä juuri suuren tarjonnan takia? Siinä missä oma tyyli muuttuu vuosien aikana, muuttuu hitusen myös maku blogejen suhteen. Blogeja luen inspiraatio mielessäni, katselen kuvia eikä pitkät tekstit ole minulle tärkeitä, mieluummin luen Me Naiset -lehteä tai keskustelen ajankohtaisista asioista avomieheni kanssa. Blogit haluan siis pitää kevyenä hömppänä. Saatan tykätä todella paljon esimerkiksi täysin erilaisesta pukeutumistyylistä kuin omani ja saankin välillä parhaan inspiraation juuri niin. Toisaalta blogissa tulee olla myös hitusen persoonaa ja sellaista omanlaisuutta, vaikkei tuntemattomien henkilökohtaiset asiat kiinnostakaan.

Vihdoin olen törmännyt Instagramin kautta neljään itselleni uuteen, monelle ehkä jo ennestään tuttuun blogiin, jotka löysivät lukulistalleni. Olen lukenut näitä kaikkia todella vähän aikaa, joten voitte itse tutustua niihin paremmin, laitan vain linkit ja Instat kuvien alle. Kaikkia neljää blogia yhdistävät hyvät kuvat, inspiroiva pukeutumistyyli ja tietynlainen rentous, mikä on minusta tosi tärkeää.


Aylin König


AESKA


Muotikuiskaaja


Juulia S.

Siinäpä uudet suosikkini, yksi ulkomaalainen sekä kolme upeaa suomalaista leidiä. Löysittekö uutta luettavaa? Ja onko teillä vinkata kiinnostavia blogeja? Oma blogini on muuten ollut keskeneräinen sitten kesäkuun, hups :D Banneri on menossa piakkoin vaihtoon, kunhan pääsen ihan ammattilaisen kanssa asialle. Järkytyin nimittäin kun katsoin blogiani upouudella iPadilla ja banneri oli yhtä pikselimössöä?! Oma läppärini kun ei ole ihan niin tarkka. Tällä kuitenkin mennään vielä muutama viikko.

perjantai 25. marraskuuta 2016

Black friday




Black Friday on viime vuosien aikana rantautunut myös meille Suomeen, enkä usko että kukaan on voinut siltä tänä vuonna välttyä, joka paikka kun tuntuu olevan tällä hetkellä täynnä kyseistä, ja ainakin oma puhelimeni piippaa jatkuvasti niin tekstiviestien kuin sähköpostin muodossa eri liikkeiden tarjouksista. Päätinpä minäkin laittaa korteni kekoon ja tutkin vähän Booztin Black Friday tärppejä, kaikkea ihanaahan sieltä taas löytyi hyvin alennuksin. Esimerkiksi suuri osa Mangon tuotteita vähintään 20% alennuksella. Marimekolta voi tehdä hyviä löytöjä, kuten tuo musta poolo, joka minultakin löytyy (kuvissa täällä), himoitsen myös merkin Linn -hametta. Nyt viimeistään on aika hankkia laadukkaita neuleita, joita onkin paljon alessa. Kannattaa katsoa läpi myös toisen lempparikauppani, Zalandon alevalikoima, jossa alennukset ovat jopa 70%! Molempien nettikauppojen alennukset jatkuvat muuten koko viikonlopun ajan. Minulla on muuten viime aikoina ollut superhuonoja kokemuksia nettikaupoista, tai lähinnä niiden toimituksista (milloin lähetti on vienyt paketin väärälle henkilölle, milloin ei ole toimittanut ollenkaan), enkä uskalla enää tilata kuin näistä kahdesta lempparikaupastani, joiden kanssa ei ole ikinä ollut ongelmia.

Tänä vuonna muuten pukeutuisin pikkujouluihin vaaleaan midihameeseen ja siihen mustaan pooloon, jalkaan vielä ronskit nilkkurit. Miksi aina pitäisi olla pikkujouluissa mustissa saati tummanpunaisessa? Muutenkaan juhlatyylini ei juuri eroa arkipukeutumisesta. Kuten kollaasista näkyy, kontrastit ovat nyt se juttu minusta, hempeää vaaleanpunaista ja rajumpaa nahkaa. Vaaleanpunainen onkin alkanut näyttää nyt tosi hyvältä, varsinkin harmaan parina.

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Winter florals









nahkatakki - Zara
kashmir-poolo - Uniqlo
hame - Zara
maiharit - Dr. Martens (nämä)
laukku - Chloé

Kuka sanoi, ettei kukkakuosi sopisi talveen? Jos Zaralta kysytään, sopii paremmin kuin hyvin, sen verran ihania kukallisia vaatteita liikkeessä viime viikolla näkyi. Ei epäilystäkään, etten napannut tätä mustapohjaista, keltakukkaista hametta saman tien mukaani. Nyt kun plussakelit palasivat, on siinä se hyvä puoli, että nahkatakin sai taas käyttöön! Kun ilma on synkkä ja sateinen, kuten näissä kuvissa kun tuuli ja muutama pisarakin tuli alas, saa edes vaatevalinnoilla vähän piristystä. Kukallinen midihame yhdistettynä esimerkiksi mustaan kashmir-pooloon sopii hyvin myös tähän vuodenaikaan. Huomaatteko muuten jaloissa jotain uutta? Maiharithan ne siellä! Laitoin melko nopeasti tämän postauksen jälkeen tilauksen Zalandolle, ja hitsi nämä Dr. Martensin kengät ovatkin kivaa vaihtelua. Juuri erilaisten juttujen kontrastista tykkään, joten ronskit maiharit ja naisellinen hame on mitä parhain combo, jos minulta kysytään. Haluaisin käyttää hameita paljon enemmän myös talviaikaan, mutta jotenkin tulen laiskaksi niiden kanssa, tai en viitsi vaivautua kun talvitakki on ainut minkä muut näkevät. Nahkatakin kanssa sen sijaan pitäisin aina hametta tai mekkoa, kaikkien aikojen suosikkiyhdistelmäni ehdottomasti. 

Näistä Dr. Martensin kengistä muuten sen verran, jos joku tilaamista miettii, niin kannattaa ottaa yhtä kokoa normaalia isompi. Käytän yleensä kokoa 36, mutta se tuntui ihan hirmu pienelle, joten päädyin 37 -kokoon. Minulla on Pascal -malli, joka on pehmeää nahkaa, eikä ehkä siksi ihan niin rajun näköinen. Zalandolla kyseiset ovat muuten vähän edullisemmatkin kuin muissa kaupoissa. Melko monta asua on jo maihareiden ympärille mietitty, eli tulevat varmasti näkymään paljon asukuvissa talven aikana.

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

maanantai 21. marraskuuta 2016

Säiden armoilla






takki - Massimo Dutti
hattu - H&M
pooloneule - Massimo Dutti
housut - Only
laukku - Céline
nilkkurit - Zara

Tänä syksynä olin totaalisesti unohtanut fedora-hatut, kunnes yksi aamu sohvalla istuessa, aamukahvia juodessa, silmiini pisti suoran näköyhteyden päässä eteisen hattuhyllyltä pilkottava vuosia vanha, aikoinaan H&M:ltä ostettu harmaa villahattu. Mutta hetkinen, miten olen unohtanut kuinka näppärä kyseinen on juurikin sadesäällä? Sateelta kuin ei ole viime aikoina todellakaan vältytty, tänäänkin heräsin kovaan sateen ropinaan. Villahattu suojaa kasvoja vesipisaroilta ja tekee ihan kivasti näköäkin asuille. Jotenkin kummasti huopahatut ovat kuitenkin vain jääneet pois käytöstä, ehkä yksi syy on se että ne ovat tällä hetkellä melko hankalia arjessa. Kun kuitenkaan töissä ei voi hattua pitää, eikä tavallaan viitsi työmatkalle sen enempää panostaa. Pipot ovat asia erikseen. Tällä viikolla onkin muuten taas töitä kahdessa eri kaupungissa, mikä sopii minulle todella hyvin. Tykkään vaihtelusta.

En taida olla ainut, joka pähkäilee tällä hetkellä joka päivä vallitsevien huonojen säiden ja bloggaamisen yhdistämisen kanssa? Kuvia ei voi ottaa, kun ihan joka päivä sataa ja pimeä tulee ihan hirmu aikaisin. Sisällä kuvaamisesta puhumattakaan, kun koko päivänä ei tule tarpeeksi valoa. Päätimme kuitenkin vähän uhmata keliä ja käydä ottamassa asukuvia pahimman loskan keskellä. Olen myös ennenkin maininnut, että surkea sää vie pukeutumisinspiraation, kulkisin aina kumisaappaissa ja collegeissa, jos se olisi mahdollista, hah. Toisaalta päässä olisi vaikka mitä kivoja hameasuja, joita haluaisin käyttää ja tännekin postata, onneksi niiden aika tulee vielä. Sillä aikaa yritän parhaani mukaan selvitä tästä synkimmästä vuodenajasta. 

Muutama pukeutumisvinkki minulla onkin antaa, joista ensimmäinen on juurikin fedora-hattu sateensuojana. Sen lisäksi suosittelen kenkiä, jotka eivät loskasta hätkähdä. Itse olen nyt tykännyt näistä Zaran nilkkureista, jotka ovat jo toista talvea käytössä. Näissä on niin paksut pohjat, että loskassa pääsee helposti eteenpäin. Tykkään myös älyttömästi kenkien vähän ronskista ilmeestä, tosin eivät tunne enää yhtään niin rajuille kuin vuosi sitten. Minulta löytyy myös siistit nilkkurit kumisaapasmaista materiaalia, ne ovat supernäppärät sadesäällä ja paljon kaupunkikelpoisemmat kuin kumisaappaat. Myös pieni, laukkuun mahtuva sateenvarjo on ehdoton. Vaikka tekisi mieli pukeutua mustaan, niin muitakin värejä voisi käyttää. Olen itse kyllä melko huono tällä hetkellä värejen kanssa, mutta silti yritän vähän edes freesata asuja, vaikka valkoisella neuleella tai kirkkaalla huulipunalla. Minulla on aina monta huulipunaa laukussa ja usein myös takin taskussa. Mikä tärkeintä, on iloinen asenne. Huomaan itse vaipuvani alakuloisuuteen, valitan säästä ihan liikaa. Toisaalta välillä mietin, että huono keli ärsyttää lähinnä vain, jos pitäisi ottaa blogikuvia. Mutta oikeasti, jos huono sää on ongelmista suurin, elämässä on kaikki paremmin kuin hyvin. Tsemppiä tähän marraskuun loppuun, kohta on joulu ja siitä onkin suunta jo kevättä kohden!

tiistai 15. marraskuuta 2016

Maiharit


En olisi ihan äkkiä uskonut, että ihastun maihareihin! Ala-asteella kaikilla oli kyseiset, myös minulla ja olihan niissä muistaakseni mukava kävellä, niihin mahtui villasukat ja niissä oli pitävät pohjat. Niin ja ne yhdistettiin pilotti-takkiin. Aika kultaa muistot ja yllättäen olen löytänyt itseni huokailemasta jo useamman kerran Dr. Martensin popojen perään. En ole oikeastaan somessa niihin sen suuremmin huomiota kiinnittänyt, vaikka välillä ovat eteen tupsahtaneet, ihan kivat muttei minun juttu. Vai olisiko sittenkin? Ensin huomasin ihailevani taannoisella Tallinnan reissulla hotellin aamupalalla jonkun tytön asun perään; kukallinen tunika, nahkahousut ja ne maiharit. Seuraavaksi törmäsin kyseisiin erään visualistin jaloissa ja olinkin jo kiinnostuneena kyselemässä hänen kenkiensä perään. Sitten olinkin jo googlailemassa mistä kengät saisin...

Koska vaatekaapistani löytyy melkoisesti naisellisia vaatteita; kukkamekkoja ja vekkihameita, tekisivät  maiharit niille kivasti kontrastia - sitä usein nykyisin kaipaankin, tuntuu että asut jäävät liian pliisuiksi. Maiharit olisivat myös hyvät talvikengät, niissä on sopivan pituset varretkin. Uskon että kyseiset olisi suhteellisen helppo yhdistää garderobini kanssa. Aloinkin miettimään, etten omista oikeastaan muita talvikenkiä kuin Uggit, joita käytän vain kovilla pakkasilla, niiden lisäksi löytyy nilkkureita sekä biker-bootsit, joten ehkäpä yksi pari maihareita mahtuisi vielä eteiseen..? Zalandolla näytti olevan Dr. Martenseja montaa mallia, mutta kysymys kuuluukin, mikä näistä olisi se oikea, kokomusta vai hitusen sirompi Pascal?

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

maanantai 14. marraskuuta 2016

Villaa ja kashmiria











kashmirpipo ja -neule - Uniqlo
takki - Massimo Dutti
housut - Vila
laukku - Chloé
nilkkurit - Zara

Musta ja harmaa - tuo supertylsä ja nähty, mutta hitsi, niin toimiva setti! Jos tyylini on yksinkertainen, niin talven tullen se menee entistä simppelimmäksi. Tykkään älyttömästi harmaasta värinä, se on yhtä helppo yhdistää kuin musta, mutta itselläni paljon toimivampi. Huulipunalla saa helposti vähän väriä, ja kun kasvot ovat niin valkoiset talvella, kaipaan nassuun edes jotain potkua. Vaikka talvi on täällä ei siltikään tarvitse värjötellä ulkona, kun pukee tarpeeksi päälle. Se ei tarkoita välttämättä Michelin-mieheltä näyttämistä. Vasta siinä vaiheessa kun pakkanen lähentelee pariakymmentä astetta heitän untuvatakin päälle ja Uggit jalkaan. Muuten menen koko talven villakangastakeissa. 

Massimo Duttin harmaa pidemmänmallinen takki lähti mukaani Tallinnan liikkeestä. Olin katsellut sitä jo heidän nettisivuillaan useat kerrat ja ajattelin ihan vain käydä putiikissa katsomassa. Se oli aivan liian kallis, ainakin siihen nähden, etten uutta takkia voinut mitenkään järjellä selittää. Varmaan kymmenen kertaa sitä sovittamassa käyneeni jälkeen ei auttanut muu, kuin viedä takki kassalle hampaat kiristellen. Taisivat myyjätkin jo tunnistaa minut, kun niin ahkerasti liikkeessä vierailin parin päivän aikana. Oikeastaan olin säästänyt merkin nahkahousuihin, mutta ne saavat nyt jäädä, kun mieluummin panostinkin tähän takkiin. Mietin nahkahousuja vaikka ensi syksynä uudelleen, enemmän käyttöä takille kuitenkin tulee. Materiaaliltaan takki on ihan täydellinen; 90% villaa ja 10% kashmiria, niin pehmeä ja laadukkaan oloinen, lisäksi lämmin, vaikka se on vuoriton hihoja lukuunottamatta. Minusta takki on kaikin puolin nappivalinta, niin värin, mallin, tietysti materiaalin, paksuuden, laskeutuvuuden ja pituuden suhteen, ihana!  Takit ovat yksi heikoin lenkkini ja voisin hankkia niitä kymmenittäin talven varalle, nyt on kyllä takkikiintiö totaalisen täynnä! Kun takin alle pukee vielä kashmir -pooloneuleen ja päähän pipon samasta materiaalista, tarkenee varmasti pienissä ja vähän suuremmissakin pakkasissa. 

Kashmir on minusta ihana materiaali ihoa vasten, yksi suosikkini merinovillan lisäksi. Molempia näitä vähän arkoja materiaaleja huollan tuulettaen. Muutaman merinovillaisen neuleen olen pilannut pesukoneessa, joten siitä oppineena en niitä enää koneeseen laita. Usein tuuletus riittää, sillä villa putsaa itse itsensä. Mikäli tahra tulee, kannattaa yrittää ensin harjata se pois,  mikäli konsti ei toimi, veisin vaatteen suosiolla pesulaan. Laadukkaista ja hyvistä materiaaleista valmistetuista vaatteista sekä asusteista on iloa vuosiksi, mutta on todella tärkeää huoltaa niitä oikein! 

sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Three days in Tallinn

Olimme tosiaan viikko takaperin viikonlopun talvisessa Tallinnassa. Pieni loma tähän väliin oli piristävää, eikä tarvinnut edes kauas lähteä. Talvi ei tietenkään ole minulle se mieluisin aika matkustaa minnekään päin Eurooppaa, sillä pimeä tulee aikaisin, räntää sataa ja muutenkin on melko hiljaista. Toisaalta talvi tulee yleensä oltua ihan kotona ja lomailu säästettyä kevääseen, että ihan kivaa vaihtelua. Tallinna on niin helppo, kun sinne ei tarvitse varata matkaa viikkoja etukäteen ja se on lähellä. Itse risteilystä en ihan hirveästi pidä, joten kahdessa ja puolessa tunnissa Helsinki-Tallinna välin kulkeva Viking XPRS on hyvä muoto matkustaa. Otamme aina Viroon mennessä poikkeuksellisesti valmismatkan (Matkapojilta), johon kuuluu kaikki kuljetuksesta satamaan, laivamatka ja hotelli. Käymme Tallinnassa vähintään kerran vuodessa päiväristeilyllä, muttemme yötä ole olleet vuosiin. Päivämatka on kiva ostoksilla käyntiä ajatellen, muttei siinä ihan hirveästi mitään muuta ehdi. Olen käynyt Virossa lapsesta asti, mutta tuntui etten silti ollut nähnyt Tallinnasta juuri mitään. Perjantaista sunnuntaihin oli minusta ihan sopiva aika reissussa. Laiva on kuitenkin satamassa perjantaina jo kahden maissa, ja sunnuntaina kotiin lähtö ei ole aamulla aikaisin, joten siinä ehtii hyvin kierrellä.



Hotelli. Tallinnan hotellitarjonta on rajaton, mutta päädyimme tuttuun ja turvalliseen Viruun, sillä sijainti on loistava, hinnat kohtuulliset ja aamupala todella kattava. Tosin kaikki muutkin suomalaiset taitavat olla samassa hotellissa. Totta puhuen en viitsinyt edes tutkia muita vaihtoehtoja. Saimme vielä businessluokan huoneen 17. kerroksesta, josta oli mahtavat näkymät kaupungin yli. Isoilla ikkunalaudoilla oli kiva istuskella ja katsella maisemia. Olin ajatellut, että kävisin hotellissa sijaitsevassa kauneushoitolassa ottamassa kynsiin geelilakkauksen, mutta se jäi kuitenkin seuraavaan kertaan. Tiesittekö muuten, että tästä hotellista löytyy myös KGB museo? Sekin jäi meille seuraavalle kerralle. Virun paras puoli on kuitenki se, että ostoksille voi lähteä suoraan huoneesta ilman takkia.


Shoppailu. Hotellin yhteydessä oleva kauppakeskus Viru Keskus on tarjonnaltaan minusta todella hyvä omat tarpeeni huomioiden - löytyy Zara, Mango, Massimo Dutti, monia kenkäkauppoja sekä Kaubamaja -tavaratalo, jonne en ole aiemmin jurikaan ehtinyt sen suuren koon vuoksi. Siellä huomioni vei lähinnä Joikin luonnonkosmetiikka, jonka hyllyllä vietin aivan liian kauan aikaa. Varsinkaan brändin kynttilöiltä ei ole kukaan blogeja lukenut voinut välttyä, mutta Joik tarjoaa paljon muutakin saippuoista silmänympärysvoiteeseen. Tyydyin tällä kertaa vain pariin huulirasvaan sekä siihen kynttilään, mutta saattoipa jotain lähteä mukaan myös jo joulua ajatellen paketteihin. Lisäksi Rotermannin liikkeet; Stradivarius, Pull&Bear, Bershka, Reede (ihana putiikki, myy mm. Samsøe & Samsøa) ja Kalevin suloisen suklaa putiikin kierrän aina. Minulle riittää mainioisti nämä kaksi ostospaikkaa, vaikka kaupungista löytyisi muitakin ostoskeskuksia, en ole kuitenkaan koskaan nähnyt tarvetta lähteä niihin. Täytyy vielä mainita suloset mummot vanhankankaupungin laidalla myymässä erilaisia neulejuttuja, yksi pipo jäi pahasti kaihertamaan - ehkä ensi kerralla.





Vanhakaupunki. Tallinnan suosituin ja tunnetuin kohde on ehdottomasti vanhakaupunki. Nyt ennätimme kierrellä sitä laajemmin ja itse olinkin täysin haltioitunut vanhoista rakennuksista, suloisista kujista ja tunnelmasta. Oikeastaan vanhankaupungin rauhassa kiertely oli päätarkoitukseni lomalla, mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän nautin arkkitehtuurin ihastelusta. Olin jo kotona ajatellut, että haluan nähdä Aleksanteri Nevskin katedraalin, lisäksi piipahdimme myös heti vanahkaupungin alussa sijaitsevassa kidutus museossa, jaiks. Vanhastakaupungista löytyy myös lukuisia eri ravintoloita ja kahviloita. 


Kahvilat ja ravintolat. Lomalla juon paljon enemmän kahvia kuin kotioloissa, onhan se kivaa istahtaa hetki alas kuuma kahvi höyryten. Jostain syystä ihastun aina eniten kahvilaketjuihin, ja vaikka pienemmissä kahviloissakin kävimme, eivät ne voittaneet kuitenkaan Reval Cafea. Varsinkin heidän suolainenkinuski konvehtinsa olivat ihan omassa luokassaan ja niitä tulikin syötyä useamman kerran, sekä ostettua ihan kotin viemiseksi asti, suosittelen! Ravintoloisen suhteen menemme ihan fiiliksen mukaan, harvemmin tutkin kotoa käsin kaupungin ravintolatarjontaa, saati selaan vinkkejä blogeista. En välitä hienoista illallisista vain olen paljon onnellisempi maukkaasta pizzasta. Mainitsemisen arvoinen pizzeria onkin Pizza Grande, jonne löysimme Googlen avulla, sen verran hankalissa paikoissa vanhankaupungin ravintolat voivat olla. Molempien pizzat olivat todella hyvät, mutta pienempikin olisi riittänyt (suosittelen valitsemaan 20 centtisen).

Ajattelimme keväällä-alkukesästä heittää samanlaisen kolmen päivän reissun Tallinnaan, sillä paljon on vielä nähtävää. Ainakin Kadriorgin palatsi on paikka, minne haluan, muttemme nyt pimeän tultua niin hitsin aikaisin viitsineet sitä lähteä katsomaan. Joten jos teillä on jotain hyviä vinkkejä Tallinnaan seuraavaa kertaa ajatellen, niin laittakaa ihmeessä kommenttiboksiin! 

torstai 10. marraskuuta 2016

Winter accessories




pipo - O.i.s (Aleksi 13)
villahuivi - Tif Tiffy
nahkarukkaset - Lindex

Kun ensilumi satoi tänä talvena olin aivan varma, että se sulaa seuraavana päivänä pois - no niin ei käynyt ja hyvä niin! Vaikken mikään suurin talven ystävä ole koskaan ollutkaan, niin pakko myöntää, että tässä pimeimmässä vuodenajassa lumi tekee kaivattua valoisuutta. Oikeastaan talvihan on vain asenne- ja pukeutumiskysymys. Rakastan erilaisia pipoja ja huiveja jo ihan asustemielessä, mutta mikä parasta niiden avulla pysyy lämpimänä talven viimoissa. Varsinkin täällä asuinkaupungissa meren äärellä käy melkoinen tuuli lähes aina, eikä tulisi mieleenkään kulkea pää paljaana, jos tiedän olevani paljon ulkona. Monta talvea olen sinnitellyt nahkasormikkaissa, mutta nyt sille tuli stoppi ja hankin vanhat kunnon nahkarukkaset! Ne ovat muutaman päivän käytön jälkeen osoittautuneet ihan älyttömän lämpimiksi ja mukaviksi, minusta nämä kyseiset ovat vielä ihan sirotkin sekä hyvännäköiset. Hanskat ovat päältä pehmeää aitoa nahkaa ja sisällä on täydellinen pehmeä karvavuori. Asusteissakin satsaan hyviin materiaaleihin ja laatuun, maksan niistä ihan mielelläni enemmänkin,  mutta toisinaan makuani miellyttäviä ja käyttööni sopivia juttuja voi löytää todella kohtuullisilla hinnoilla, kuten kaikki nämä kuvissa näkyvät. Pipo on viime talvelta, mutta uskon, että vastaavia on nytkin kaupat pullollaan. 

keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Grey college



Joka syksy ja talvi vaatekaapissa tuntuu olevan huutava pula harmaasta collegepaidasta. En tajua, kun tuntuu että olen hankkinut niitä vuosien aikana useammankin, muttei mikään ole kuitenkaan ollut se täydellinen, tai sitten laatu on ollut surkea. Usein ensin kaupunkikäytössä olevat colleget siirtyvät lenkkivaatteiksi ja siitä vielä mökkikäyttöön, tai vaihtoehtoisesti vielä hyväkuntoiset vaatteet myyn kirpparilla. Harmaa collegepusero on minusta yksi vaatekaapin kulmakivistä, joten ehdottomasti kyseinen tulisi löytyä. Haluaisin panostaa oikeasti hyvään ja kestävään puseroon. Kokosin kollaasiin kuusi hyvää vaihtoehtoa, onko teillä kokemuksia mistään näistä? Huolisin collarin mielelläni vaikka joululahjaksi, mutta luulen, että se pitäisi  itse sinne kuusen alle hankkia kuitenkin.

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

maanantai 7. marraskuuta 2016

Mom jeans in winter










takki - Massimo Dutti (samantyylinen)
farkut - Zara (samantyyliset)
ribbipoolo - Marimekko (samantyylinen)
nilkkurit - Samsøe & Samsøe (nämä)
laukku - Céline
aurinkolasit - Ray-Ban (nämä)

Moikka! Ajattelin tulla sanomaan suht pikaiset heipat, ennen kuin yksi suosikki tv-ohjelmistani (Maajussille morsian, jota katson ylpeänä) alkaa. Tallinnan viikonloppureissu on nyt heitetty ja täällä ollaan taas blogin ääressä. Postaustahtini on kyllä viime aikoina ollut ihan supersurkea, mikä harmittaa. Ajattelin tehdä pienen koosteen Tallinnan lemppareista, tai mitä siellä kolme päivää teimme, mutta sitä ennen jakoon yksi asu niin ikään Tallinnan päästä. Säät eivät ihan suosineet viikonlopun aikana, mutta sunnuntaina aurinko paistoi, pakkasta oli juuri sopivasti, kadut olivat kuivat ja kuuma cappuccino lämmitti. 

Pakkaan nykyisin todella kevyesti, mukaan ei lähde mitään ylimääräistä, mietin että kaikki sopii yhteen ja yhdellä kenkäparilla ja laukulla on pärjättävä muutama päivä. Vaikka itse sanonkin, vuosien matkustamisen aikana olen oppinut melkoisen hyväksi pakkaajaksi, eikä nytkään weekender ollut lähimainkaan täynnä. Yleensä hyvä sääntö on se, että ottaa mukaan tosi yksinkertaisia juttuja, maksimissaan kolmea eri väriä vaatteissa ja asusteissa. Mustaa, harmaata ja sinistä löytyi tällä kertaa matkakassini sisältä. Tämä kolmen värin sääntö toimii muuten aina, niin pukeutumisessa kuin vaikkapa somistuksessa.

Mammafarkut hankin jo monta kuukautta sitten kesällä, mutten jotenkin ihan heti osannut olla niissä. Nyt olen tykännyt käyttää kyseisiä nilkkureiden kanssa, vaikkei combolla kovissa pakkasissa kuljeta nilkat paljaana vilkkuen. Veikkaan, että farkut tuntuivat aluksi oudoilla, koska eivät jousta yhtään, vain ovat jämäkkää farkkukangasta. Värikin on vähän erilainen kuin yleensä mallista puhumattakaan. Nyt kun olen päässyt niiden kanssa sinuiksi, ovat ne olleet kivaa vaihtelua ja toimivat monenlaisten yläosien kanssa.

Postaus sisältää mainoslinkkejä.