torstai 31. maaliskuuta 2016

LOUVRE & DRESS

mekko & nilkkurit - Mango
nahkatakki - Selected Femme
laukku - Chloé
aurinkolasit - Céline

Tässä tulisi viimeinen asuni Pariisista. Kuvasimme tämän Louvren sisäpihalla. Rakennus oli ihan älyttömän kokoinen ja upea, olisin voinut ihailla sitä edestä ja takaa tuntitolkulla. Luin jostain, etteivät pariisittaret käytä printtivaatteita, ja tein kyllä saman huomion Pariisin katuja kulkiessani. Itse kuitenkin olin pakannut mukaan yhden suosikkimekoistani, Mangon tummapohjaisen kukallisen yksilön. Mekon ja nahkatakin combo on kyllä all time favorite! Toimii minusta aina, asu on helppo ja siinä on mukava olla, eikä tarvitse hirveästi mielikuvitusta vaatteiden valintaan käyttää. Minusta mekko on rennoin vaate päällä, siksi usein käytän niitä varsinkin lomalla. Tummanpohjaisia mekkoja kaapista löytyy muutamia, mutta nyt kevääksi etsinnässä on joku vaaleampi kukkamekko. Yleensä tykkään yhdistää mekon kanssa korolliset nilkkurit, mutta ulkomailla kävellessä kymmeniä kilometrejä ei tule kyllä mieleen koroissa kulkea. En koskaan edes pakkaa korkokenkiä mukaan. Minusta nämä matalatkin nilkkurit toimivat asussa hyvin, ja nyt keväällä voisin yhdistää vastaavaan asuun ballerinat tai tennarit. Tässä asussa kävelinkin ihan älyttömästi päivän aikana ja ennen kuvien ottoa, enkä kuvissakaan ole ihan hehkeimmillään, mutta menköön. Tukkani oli koko matkan ajan täysin hallitsematon, joten ponnari oli helppo ja nopea ratkaisu. Värikin meni reissussa ihan hirveäksi, mutta nyt olen löytänyt mahtavat tuotteet sävyn kylmänä pitämiseen, täytyy kirjoitella hiuspostausta piakkoin. Pohdin muuten tuon Chloén Georgia laukun kanssa, että toimiiko se mitenkään printtivaatteiden kaverina, kun laukussa on jonkin verran yksityiskohtia, ja tykkään pitää asut melko simppeleinä. Käytössä olen tullut siihen tulokseen, että laukku sopii kaikkeen, onneksi ostin sen mustana, nimittäin harmaa houkutti myös.

keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

PARIS SNAPSHOTS - PART 1


Pariisista kotiinpaluustamme on kohta kolme viikkoa aikaa, ei voi kuin taas ihmetellä mihin aika on mennyt? Matkustimme tosiaan Genevestä Pariisiin junalla, matkaan maiden välillä meni vain kolme tuntia. Olimme ostaneet liput etukäteen netistä ja saimme paikat ykkösluokassa edullisesti. Oli uskomatonta matkustaa pitkin Ranskaa, kun säät vaihtelivat ihan hurjasti. Jossain matkan varrella satoi lunta ja maa oli ihan valkoinen, hetken päästä paistoi aurinko ja oli ihan vihreää. Junamatka meni todella nopeasti ja ihan yllättäen olimme jo Pariisissa. Ranskassa olimme maanantai-illasta perjantai aamuun, eli kolme kokonaista päivää, sillä perjantaina lähdimme jo aamulla kohti lentokenttää. Pariisista tuli otettua jonkun verran kuvia, joten jaoin ne kahteen postaukseen. Kirjoittelen aluksi vähän yleisiä fiiliksiä kaupungista. 

Aluksi saavuttuamme Pariisin meille sattui heti muutama vastoinkäyminen, ensin taksikuski ei meinannut löytää hotelliamme, vain jättää meidät aivan liian ajoissa pois matkalaukkuinemme. Kun pääsimme hotellille, ei varaustamme löytynyt laisinkaan, vaikka olin sen etukäteen maksanutkin. Saimme lopulta huoneen, mutta kylmä hiki ehti jo nousta otsalle. Hotelli oli kuitenkin todella siisti ja hyvällä paikalla, vaikka huone oli älyttömän pieni. Tingimme kuitenkin mielellämme huoneen koosta, koska hotellissa vain nukumme.

Kävelimme Pariisissa ihan älyttömästi, en edes osaa arvata paljonko kilometrejä tuli, sillä julkisia emme käyttäneet laisinkaan. Kiersimmekin monet nähtävyydet, mutta niistä lisää seuraavassa Pariisi postauksessa. Me emme välitä niinkään käydä esimerkiksi museoissa sisällä, vain minulle riittää rakennusten ihastelu ulkoapäin. Katsoi minne hyvänsä, aina oli jotain nähtävää. Arkkitehtuuri on upeaa. Eikä kolme päivää todellakaan riitä kaikkeen Pariisissa kun tekemistä riittää. Upeiden nähtävyyksien lisäksi kaupungissa on tosi hyvät shoppailumahdollisuudet, mikä on itselleni tärkeää ulkomailla. Löytyy tosi hyvin ketjuliikkeitä sekä luksuputiikkeja. Eiffel-torni näkyi horisontissa kauas ja kyllä se on ainakin kerran elämässään livenä nähtävä. Minulle tämä oli toinen kerta Pariisissa.

Pariisilaisista minulle jäi kohtalaisen hyvä kuva, parempi kuin olin ajatellut. Paikalliset jäivät usein pitämään ovia auki, eikä kukaan katsellut nenänvarttaan pitkin, mutta ravintoloissa palvelu oli välillä todella tökeröä. Englannilla pärjäsi hyvin, eikä kielimuuri tuottanut ongelmia. Täytyy kyllä sanoa, että odotin paljon enemmän tyylikkäitä paikallisia, nimittäin hyvin vähän tuli tyylikästä porukkaa vastaan. 

Minulle jäi tältäkin matkalta hitusen ristiriitaiset tunnelmat Pariisista, toisaalta tykkäsin, toisaalta en niinkään. Siellä oli paljon hyvää, mutta myös huonoa. Minusta blogit ja elokuvat antavat Pariisista aivan liian siloitellun kuvan, se ei ole niin hieno paikka loppujen lopuksi kuin aina annetaan ymmärtää. Nämä ovat tietysti makuasioita ja blogissa tulee aina esille vain oma näkemykseni. Toki rakennukset ovat aivan upeita ja kaupunki muutenkin kiva tunnelmaltaan. Toinen puoli on kuitenkin todella likaiset kadut, kerjäläiset ja muut epämääräiset kulkijat ja rumat graffitit pitkin kaupunkia. Tiedän, että suurkaupungeissa on kaikkia edellä mainittuja, mutta jos vertaa vaikka New Yorkiin (jonka väkiluku on lähes nelinkertainen) on Pariisi minusta tosi likainen. Olen myös huomannut, että itselleni paras matkakohde on pienet ja kompaktit kaupungit, eli ehkä suurkaupungit eivät yksinkertaisesti ole minua varten. Pariisi ei siis edelleekään noussut lemppareideni joukkoon, eikä mikään pakollinen tarve ole sinne päästä uudelleen, mutten sano etten enää ikinä kaupunkiin matkusta. Uskonkin, että jossain vaiheessa elämää annan Pariisille vielä kolmannen mahdollisuuden.

tiistai 29. maaliskuuta 2016

YELLOW COAT



Lumien sulaessa kovaa kyytiä ja auringon paistaessa pitkän talven jälkeen alkavat värit houkuttaa taas pukeutumisessa. Joka kevät varsinkin pastellivärit tuntuvat palaavan uudelleen muotiin, ainakin jos aikakausilehtiin on uskominen. Eilen kulkiessani Helsingissä Huvilakatua, pastilliset talot saivat aikaan superinspiraation ottaa oma viime keväänä ostettu keltainen takki käyttöön, joka on hyvin samantyylinen kuin kollaasin versio. Aion parittaa sen viime vuoden tyyliin kukalliseen puseroon ja farkkuihin. Yleensä jos käytän värejä vaatteissa, käytän kunnolla. Myös pitsi miellyttää nyt silmää kovasti ja keltaisen takin kaveriksi sopisikin loistavasti pitsinen pusero, mitä ei kyllä kaapista valitettavasti löydy. Ihan pian saa myös ballerinat jalkaan, tänä keväänä kulkisin mielelläni teräväkärkisissä baltsuissa. Nyöriballerinojakin olen sovitellut, mutta koin ne ihan liian hankaliksi saada jalkaa, joten sen trendin skippaan, vaikka tosi hyviltä näyttävätkin.

Linkit mainoslinkkejä.

maanantai 28. maaliskuuta 2016

OFFICIALLY SPRING


Auringonpaiste, lämmintä melkein kymmenen astetta, paljaat nilkat, uudet tennarit, nahkatakki, aurinkolasit, Merisatamanranta täynnä hyväntuulisia ihmisiä, Helsingin jäätelötehtaan kioski auki, isot pallot appelsiinia ja lakritsia. Kevät on virallisesti täällä!

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

HAPPY EASTER


Moikka! Blogi jäi muutamaksi päiväksi oman onnensa nojaan, kun ensin sairastuin flunssaan ja veto oli ihan pois. Sitten tulikin jo pääsiäinen enkä pahemmin konetta ehtinyt avata kuin nyt. Täällä ollaan kuitenkin ja materiaalia postauksiin on melkein jonoksi asti. Halusin tulla toivottamaan iloiset pääsiäiset, sekä jakaa muutamia satunnaisia kuvia viime päiviltä. Tänä vuonnahan tavoitteeni on kuvata enemmän, oppia kuvaamaan paremmin, ja ylipäätään pitää kameraa mukana muutenkin kuin ulkomailla.


En juurikaan tykkää koristeista kotona, en pidä "ylimääräisestä" tavarasta. Mutta pääsiäismunia hankin aina sillä tekosyyllä, että ne tulevat koristeiksi. Mikä parasta näistä koristeista pääsee helposti eroon (vielä on kulho täynnä, mutta illalla tilanne voi olla toinen) pääsiäisen jälkeen. Rairuohokin (meillä ohra) laitettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa, hyvin kasvoi! 


Perjantaina kävimme tuttuun tyyliin American Car Showssa, jossa menikin melko pitkään. Emme siis ehtineet Helsingin keskustaan laisinkaan, muuten kuin syömään Kaisaniemeen, vaikka suunnitteilla oli käydä kävelemässä kaupungilla. Messuille pukeuduin ohueen takkiin ja lenkkareihin, joka olikin täysin oikea asu ja sopi kyllä harmaan sään kanssa hyvin yhteen. Kuva napattiin pikaisesti parkkipaikalla. 


Tykkäämme käydä syomässä Iguanassa, yleensä juurikin Kaisaniemen. Valitsen melkein aina kanaburriton, joka ei petä koskaan. Ruokajuomana minulla on aina vettä, en oikein välitä limsoista muutenkaan. Vaikka Helsingissä olisi ravintoloita pilvin pimein, niin päädymme aina tähän tuttuun ja turvallisen. Minä en tykkää ns. hienoista ravintoloista, vaan viihdyn rennoissa ja edullisissa paikoissa. Juttelimme miehen kanssa, että kylläpä nämä Suomen ravintolahinnat tuntuvat edullisille kalliin Geneven jälkeen, kun molempien ruoat sai suunnilleen sillä hinnalla, mitä Genevessä yhden annoksen samantasoisessa paikassa. 


Sain sopivasti kotiin pyhiksi uudet mustat Converset, jotka ajattelin huomenna korkata, kun säätiedot lupaavat ihan mahtavaa keliä. Ajattelimme ehkä huomennakin ajella Helsinkiin viettämään päivää. Tänäänkin on ollut aivan ihana ilma ja kävelyllä oli superkeväinen fiilis, lumet sulavat kovaa kyytiä (vaikka tänne vielä maanantaina satoi paljon uutta!), linnut laulavat ja ihmisiäkin alkaa taas liikkua paljon enemmän. Keväässä on ihan oma fiilis ja tunnen itsenikin paljon pirteämmäksi taas!

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

LONG FLOWING TRENCH COAT

takki - Zara
neule - Uniqlo
pipo & käsineet - COS
laukku - Chloé
farkut - Only (*nämä saatu @House of Brandon)
lenkkarit - Nike (*nämä)
aurinkolasit - Ray-Ban (*nämä)

Vielä pari asua on taannoiselta Pariisin matkalta julkaisematta, sekä maisemakuvia tietysti, joita yritän käydä läpi piakkoin. Viime aikoina vähän kaikkialla on näkynyt bomber-takkejen lisäksi pitkiä, nilkkaan asti ulottuvia takkeja. Olin jo kotona ennen matkalle lähtöä pohtinut ostavani uuden trenssin juurikin pitkänä ja ohuena versiona, ja bongannut tämän päälläni näkyvän mallin Zaran nettisivuilta (nykyään muuten nettikauppa toimittaa myös Suomeen, vaarallista ;). Ajattelin kuitenkin, että minun pituudellani takki on aivan liian pitkä, eikä pitkä takki sovi lyhyelle. Ihan huvikseni sovitin takkia kuitenkin Champs Elyseen Zaralla ohimennen ja ihastuin ikihyviksi! Hintakaan ei ollut paha ja ajattelin, että saan takin kuljetettua kotiin käsimatkatavaralaukussani, joten nappasin sen mukaani tummanharmaana. Takin alta näkyvä musta poolo on löytö Uniqlon alesta. Minulla kävi tosi hyvä tuuri, sillä menin liikkeeseen ihan etsimään mustaa vähän ohuempaa pooloa. Neule on 100% kashmiria, ihanan pehmeä päällä ja sopii täydellisesti Cosin pipoon. Tosin hirvittää, miten paidan saa pestyä? Jalkaan heitin siniset farkut ettei ihan mustissa mennä, ja niiden kaveriksi Niken kokomustat Roshe onet. Olalle uusi Chloén laukku tottakai, joka oli ihan loistava kun kädet jäivät vapaiksi. Tämä asu sopikin täydellisesti kävelyyn Pariisin kaduilla, kävin muun muassa Père-Lachaisen hautausmaalla. Ennätin käyttää takkia myös Suomessa, kunnes pakkaset palasivat. Kumpa pian lämpenisi taas!

tiistai 22. maaliskuuta 2016

THREE WAYS TO WEAR A BOMBER JACKET


takki - aurinkolasit - paita - kengät - housut - laukku Chloé


aurinkolasit - kengät - paita - laukku Louis Vuitton - takki - farkut


aurinkolasit - mekko - laukku Céline - takki - kengät

Yllä muutama idea, kuinka itse ajattelin tämän hetken trenditakin, bomberin pukea. Nyt ei puutu kuin hitusen lämpimämmät säät! Itse yhdistän bomberin rennosti tennareiden kanssa, en ainakaan vielä osaa kyseistä korkokenkien kanssa nähdä. Olen huomannut, että mikäli joku uusi vaate tuntuu hankalalta yhdistää, kannattaa pukea se niiden kaikista turvallisempien vaatteiden kanssa; siniset farkut ja raitapaita, tai mustat nahkamaiset housut ja valkoinen t-paita ovat loistavia pohjia asuille. Bomber sopii minusta hyvin myös rennon mekon kanssa.

Linkit mainoslinkkejä.

maanantai 21. maaliskuuta 2016

GENEVA SNAPSHOTS


Genevessä tuli otettua valokuvia kohtalaisen vähän, vaikka yritin olla aktiivinen ja kulkea kamera kaulassa, toki vesi- ja räntäsade vähän vaikeutti kuvaamista ja melko synkkiä näistä kuvista tuli. Halusin kuitenkin kirjoitella kaupungista lyhyesti tänne blogiin. Viimeisenä päivänä tosiaan aurinko alkoi paistamaan ja säätiedotus näytti parempaa, mutta silloin lähdimme jo keskipäivällä kohti Pariisia. Me tosiaan valitsimme Geneven matkakohteeksi ihan puhtaasi kaupungissa järjestettävän suuren autonäyttelyn vuoksi. Olimme kaupungissa torstai-illasta maanantai päivään, joka oli ihan sopiva aika. Minusta olikin hyvä idea yhdistää samaan lomaan myös matka Pariisiin, junayhteydet kun maiden välillä ovat loistavat. Meillä oli muutenkin ollut puhetta jo vuosia käydä Pariisissa, joten samoilla lennoilla hoitui näppärästi kaksi matkakohdetta.

Geneve on Sveitsin toiseksi suurin kaupunki ja siellä puhutaan pääosin ranskaa. Minusta Genevessä parasta on ehdottomasti upea arkkitehtuuri,  Rhône -joen varrella kävely ja siellä suihkuava Jet d´Eau kuuluisa vesisuihku, jonka vesi nousee 140 metrin korkeuteen. Jo lentokoneessa laskeutuessa Geneveen tuo maamerkki näkyi, eli se on todella näyttävä. Joutsenet joen varrella ovat ihan uskomattoman kesyjä, seisoin vieressä kun erän nainen ruokki niitä kädestään ja en voinut kuin ihmetellä koko tilannetta! Kevät oli jo sen verran pitkällä, että nurmikko oli ihan vihreä, mutta sää oli ihan älyttömän kylmä, ainakin siihen nähden, mitä pari vuotta sitten samaan aikaan päivällä ihmiset kävelivät t-paidoissa, nyt värjöteltiin toppatakeissa suurin osa ajasta. Pakko sanoa, että sää latisti tunnelmaa melkoisesti, sillä suunnitteilla oli katsella nähtävyyksiä ilman sateenvarjoa. Loma on kuitenkin aina loma! Koska olimme käyneet Genevessä jo kaksi vuotta sitten emme viitsineet, emmekä oikeastaan edes ehtineet, kierrellä kaikkia nähtävyyksiä. Lähinnä pyörimme keskustassa ja vanhassakaupungissa. Yhden päivän vietimme messukeskus Palexpossa siellä autonäyttelyssä. 

Viime kerralla minulle jäi geneveläisistä kuva epäkohteliaina, mutta tällä kertaa paikalliset olivat ystävällisiä ja englanninkielellä sai palvelua ihan kaikkialla. Arvostan kaupungisssa myös paljon siisteyttä, siellä ei ole roskia pitkin katuja saati kerjäläisiä kadunvarsilla. Hyvä elintaso näkyy. Kaupungilla kulki tyylikästä porukkaa, näin valehtelematta enemmän Célinen Mini Luggage laukkuja eri väreissä kuin koskaan! Geneven keskusta on melko pieni ja kompakti, sieltä löytyy monia luksusputiikkeja sekä ketjuliikkeitä. Hintataso maassa on todella korkea, eli shoppailu ei ole kannattavaa. Ravintoloissa ja kahviloissa on lähes puolet kalliimpaa kuin Suomessa. Geneve sopiikin minusta kohteeksi, jossa piipahtaa muutaman päivän, ellei sitten omista paksua lompakkoa. Turistit saavat tosin vähän helpotusta, sillä julkisilla kuten metrolla ja junalla, saa ajaa täysin maksutta koko vierailunsa ajan. Tykkään Genevestä kaupunkina ja luulenpa, että automessujen vuoksi sinne tulee tulevaisuudessakin lähdettyä.